Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Νέα

Κέντρο Ενημέρωσης και Πληροφόρησης Επισκεπτών Τουριστών στη Σπάρτη

Το ραδιόφωνο ΠΟΛΙΤΕΙΑ 90,7 με τη συνεργασία αρχικά, της ιστοσελίδας apela.gr και στη συνέχεια και με άλλα μέσα ενημέρωσης και επικοινωνίας διοργανώνει ραδιομαραθώνιο για τη δημιουργία στο κέντρο της Σπάρτης, Κέντρου Ενημέρωσης Επισκεπτών (Visitor Information Center) για την προβολή της Σπάρτης, του Ευρώτα, του Μυστρά, της Μάνης, του Γυθείου, της Ελαφονήσου, της Νεάπολης, της Μονεμβασίας, του Γερακίου, του Ταΰγετου και του Πάρνωνα. Εκτός από την ενημέρωση, στον ίδιο χώρο θα προβάλλονται και θα πωλούνται τα παραδοσιακά προϊόντα της Λακωνίας όπως λάδι, ελιές, πορτοκάλια (φυσικός χυμός), μέλι, κρασί κ.α. Επίσης αναμνηστικά δώρα για τους τουρίστες και τους επισκέπτες.
Στο Κέντρο Ενημέρωσης και Πληροφόρησης Επισκεπτών – Τουριστών (Visitor Information Center) θα υπάρχουν σύγχρονα μέσα προβολής, iphone εφαρμογές, χάρτες, βιβλία με την ιστορία της Σπάρτης, του Μυστρά και των άλλων περιοχών, Video και φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης. Οι ξενοδόχοι και τα group των επισκεπτών θα μπορούν να βρουν στο  Κέντρο Ενημέρωσης και Πληροφόρησης Επισκεπτών – Τουριστών, ξεναγούς, οδηγούς για εκδρομές, συνοδούς, κτλ. Θα διαθέτει εργάτες οι οποίοι θα φροντίζουν για την καθαριότητα και την σήμανση των αρχαιολογικών χώρων, όπου απαιτείται. Θα λειτουργεί με την στήριξη της εκκλησίας για την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού, θα συνεργάζεται με όλους τους δήμους της Λακωνίας, τους φορείς, τους συλλόγους και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Με λίγα λόγια θα οργανώσουμε και θα αξιοποιήσουμε αρχικά τον υπάρχοντα τουρισμό, θα προβάλλουμε και θα δείξουμε στους επισκέπτες μας ότι διαθέτουμε σήμερα. Θα τους μάθουμε την ιστορία μας και θα τους πούμε τον μύθο της κάθε περιοχής. Μέσα από την πολύγλωσση τουριστική ιστοσελίδα που θα δημιουργήσουμε θα προσελκύσουμε περισσότερους τουρίστες, επισκέπτες και σχολεία έτσι ώστε σε λίγα χρόνια, όταν θα ολοκληρωθεί και το νέο αρχαιολογικό μουσείο της Σπάρτης να είμαστε έτοιμοι να τους υποδεχθούμε.


Ήρθε η ώρα όλοι εμείς να κάνουμε ότι δεν έγινε μέχρι σήμερα. Αγαπάμε τον τόπο μας και θέλουμε να είμαστε αντάξιοι των προγόνων μας.


Να μας θυμάστε είπαν …όταν ο Λεωνίδας και οι 300 "έπεσαν" στις Θερμοπύλες …ΝΑ ΜΑΣ ΘΥΜΑΣΤΕ !!!

 

Λεωνίδας Χονδρόπουλος – Γενικός Διευθυντής ΠΟΛΙΤΕΙΑ 90,7  #  7/8/14

 

Περισσότερες πληροφορίες για το πως μπορείτε να βοηθήσετε και να στηρίξετε αυτή την μεγάλη προσπάθεια δίνονται από το ραδιόφωνο ΠΟΛΙΤΕΙΑ 90,7 και την ιστοσελίδα www.politiaradio.gr


Ραδιοφωνικός Σταθμός
ΠΟΛΙΤΕΙΑ 90,7

Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 24
Σπάρτη, 23100
e-mail: info@politiaradio.gr

τηλ. 27310 89240
fax: 27310 89242

website: www.politiaradio.gr
Λεωνίδας Χονδρόπουλος
κιν. 6977 620847

Κέντρο Eνημέρωσης (Visitor Centre) - video